After event: Ontbijtbijeenkomst en opnames bij Wasserij van der Kleij

12 december 2022 - U leest dit bericht in 1 minuut

Vrijdag 9 december waren we met 14 leden te gast bij Wasserij Van der Kleij met Gerard als gastheer. Gerard was benaderd door het VPRO programma Tegenlicht. Tegenlicht maakt documentaires op gebied van politiek, economie, sociologie en wetenschap. Zij spraken in eerste instantie met Gerard over het feit dat hij geconfronteerd is met de enorme kostenstijgingen, maar ook dat mogelijke teruggave van energie, koelwater en warmte op dit moment niet mag! Zo gaat er een hoop warmte en energie letterlijk verloren en dat was de aanleiding om hierover in de BCDW kring verder met elkaar gedachtes te wisselen.

Ook werd er onderling gedeeld wat er nu al wordt gedaan en wat mogelijk in de toekomst nog kan en mag. Het werd een levendige conversatie waaruit diverse uitspraken worden meegenomen in de documentaire die in de 2e helft van februari wordt uitgezonden. De datum van de uitzending communiceren wij uiteraard nog via de app. De programmamakers gaven aan tevreden te zijn met de informatie die zij hebben gekregen en zijn ervan overtuigd daarmee een mooie uitzending te kunnen produceren.

Als afsluiting van de ontbijtbijeenkomst bedankte de voorzitter, Jan van der Roest, een ieder voor zijn of haar aanwezigheid en dat op zo’n korte termijn. Tot slot sprak hij de wens uit, dat iedereen van inspirerende kerstdagen mag gaan genieten en al het goede voor komend jaar.