Algemene Ledenvergadering 2019 en Duurzaam Ondernemen

8 oktober 2019 - U leest dit bericht in 3 minuten

De Algemene Leden Vergadering werd dit jaar gehouden op donderdag 3 oktober bij APAC. Dank aan Peter de Bruijn voor het gastheerschap. Rosco serveerde weer een overheerlijk ontbijt.

Na diverse huishoudelijke mededelingen startte de Algemene Leden Vergadering. Jan deed verslag van de werkzaamheden van het bestuur en blikte terug op een mooi event jaar.
Een bijzonder jaar want we vieren 10 jaar BCDW, met diverse acties en een mooi Social Dinner georganiseerd door het studenten team.

Zeer recent is de welkomst actie uitgevoerd: dozen met give aways van leden van de BCDW-cadeau gegeven aan de niet aangesloten ondernemers op ons bedrijventerrein. Uitgevoerd met hulp van DHL, en Stella, Hanna, Huub, Jan en Rineke. We hopen dat hier nieuwe leden uit voortkomen. De actie werd bij de buurman ondernemers goed ontvangen.
Verder loopt het project de Glossy, een echt magazine van ons bedrijventerrein.

Peter Cullens heeft de jaarrekening toegelicht en Peter Seghers en Gerard Kuyf hebben als kascommissie de jaarrekening gecontroleerd. Er werd decharge verleend aan het bestuur voor het gevoerde beleid.

Marius Schoppink van Sweco Nederland

Gastspreker Marius Schoppink van Sweco Nederland vertelde over duurzaamheid en circulariteit bij bedrijven gezien vanuit een helicopterview. Mooi om te beluisteren hoe de diverse natuurlijke elementen  in relatie staan met duurzaamheid en circulariteit en hoe hierop te anticiperen. Denk aan de extreme verschijnselen, als het regent dan regent het vaker intenser, hebben we zomerse dagen, dan hebben we vaker dagen met extremere temperaturen.

Wat is er momenteel gaande op o.a. bedrijventerreinen in Nederland op dit gebied? En wat zien wij de komende jaren op ons af komen? Wat kunnen wij zelf en misschien wel met onze buren op het bedrijventerrein organiseren op het gebied van duurzaamheid en circulariteit? Diverse leden herkennen zichzelf in deze vraag. Het begint uiteindelijk allemaal bij onszelf.

Marius Schoppink is in dienst van Sweco werkzaam als Proces- en projectmanager Duurzame locatie- en gebiedsontwikkeling.
Als procesmanager en adviseur is hij betrokken bij woningbouwlocaties, leisure, centrumplannen en bedrijventerreinprojecten, inclusief energietransitie en brede verduurzamingsopgaven.

Op dit moment is hij actief als procesmanager met verduurzaming als focus. Hij is drukdoende in het begeleiden van gemeenten, ontwikkelaars en andere belanghebbenden op verduurzamingsvraagstukken, zoveel mogelijk in de combinatie van opgaven op het gebied van circulair, energie en klimaat.