Deelnemers Ik fiets-app doneren 935.600 punten aan goede doel

6 november 2020 - U leest dit bericht in 2 minuten

Deelnemers van de Ik fiets-app konden afgelopen jaar hun gespaarde punten doneren aan goede doelen. Gezamenlijk hebben zij 935.600 punten bij elkaar gefietst. Deze punten staan gelijk aan een bedrag van €2339,-. Het bedrag is verdeeld over diverse goede doelen: Stichting Utrechts Landschap, Prinses Máxima Centrum, Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, Hartstichting en Stichting Onze Eigen Dom.

Ik fiets campagne

Tijdens de Ik fiets campagne kunnen inwoners van de regio Utrecht een week gratis een e-bike of een speed pedelec testen. Zo kun je ontdekken of dit vervoermiddel iets voor je is, voordat je een aankoop doet. De fietsen zijn beschikbaar gesteld via lokale fietsenhandelaren door de hele regio. Iedereen die vaker wil fietsen, kan de app downloaden. De app registreert het aantal gefietste kilometers. Hoe meer je fiets, hoe meer punten je krijgt. Deze punten lever je in voor kortingen of in dit geval voor het goede doel.

Goed op weg

Organisatie Goedopweg werkt, in samenwerking met alle partners, al sinds 2015 aan nieuwe initiatieven, zoals nieuwe fietspaden en optimalisatie van het openbaar vervoer. Het doel van Goedopweg is een leefbaar en goed bereikbaar Utrecht. Met de campagne Ik fiets worden inwoners van de regio Utrecht geactiveerd om vaker op de fiets te stappen.

Goedopweg.nl is een samenwerkingspartner van het Ecotransferium, een initiatief dat jaarlijks gelden ontvangt uit het Ondernemersfonds Utrecht. Ondernemersfonds Utrecht maakt het mogelijk om initiatieven en investeringen binnen Utrecht gezamenlijk te financieren. Het fonds verbindt lokale ondernemers en draagt bij aan de vestigingskwaliteit van Utrecht.

Ondernemersfonds Fonds Utrecht