Informatiebijeenkomst Zon op Bedrijfsdaken op 6 februari 2020

23 december 2019 - U leest dit bericht in 3 minuten

Op donderdag 6 februari organiseren de gemeente Utrecht en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) een informatiebijeenkomst ‘Zon op Bedrijfsdaken’ voor ondernemers op met name Lage Weide en De Wetering-Haarrijn.

Informatiebijeenkomst Zon op Bedrijfsdaken BCDW

Bent u als ondernemer grootverbruiker van energie? Denk dan eens aan zonnepanelen. Wilt u weten hoe u subsidie kunt krijgen? En bent u benieuwd hoe u een zonnedak kunt realiseren? Kom dan op donderdag 6 februari naar de informatiebijeenkomst ‘Zon op bedrijfsdaken’ bij eventlocatie DUS. 

Utrecht is hard op weg om het grootste industriële zonnedak van Nederland te creëren. Veel bedrijven wekken al duurzame energie op met zonnepanelen. Ze doen dit met SDE+ subsidie,een rijkssubsidie ter stimulering van duurzame opwekking van energie. Deze SDE+ zorgt ervoor dat businesscases voor zonnedaken rendabel worden.

Zonnepanelen
Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen? Kom op donderdagmiddag 6 februari naar de informatiebijeenkomst ‘Zon op bedrijfsdaken’ bij eventlocatie DUS in Utrecht. De bijeenkomst is met name voor ondernemers en bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerreinen Lage Weide en De Wetering-Haarrijn. Bent u geïnteresseerd, maar gevestigd op een ander bedrijventerreinen in Utrecht? U bent zeker ook van harte welkom.
Gemeente Utrecht en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) organiseren deze informatiebijeenkomst gezamenlijk.

Programma
Dit globale programma wordt binnenkort verder ingevuld:

 • 15:30 Inloop
 • 16:00 Opening en introductie ECUB door Bert Strijker van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven
 • 16:05 Energieneutrale gemeente, wethouder Lot van Hooijdonk en Joop Oude Lohuis, gemeente Utrecht
 • 16:15 Ervaringen met zonnepanelen bij De Fabrique, Allart van Eck
 • 16:25 Interactief intermezzo
 • 16:40 Visie duurzame energiesystemen, keynote speaker Bert den Ouden van Berenschot
 • 17:10 Voorstellen workshopleiders
 • 17:25 Pauze
 • 17:40 Workshops: Energiefonds Utrecht over financiering zonprojecten en SDE+subsidie
 • Soft Energy over financiering zonprojecten en SDE+subsidie
 • Bedrijven die ervaringen hebben met zonnepanelen delen hun ervaringen en beantwoorden uw vragen
 • 18:15 tot 19:15 Afsluiting en netwerkborrel

Locatie
De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS)
Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht

Bereikbaarheid met OV: Neem op Utrecht Centraal bus 3 richting Zuilen of streekbus 120 richting Amsterdam Bijlmer ArenA. Stap uit bij halte Muyskenweg. Loop verder op de Amsterdamsestraatweg in noordwestelijke richting tot aan het eerste kruispunt (100 m). Daarna in zuidwestelijke richting linksaf de Muyskenweg in. Loop de gehele weg uit tot u onderaan de brug staat (300 m). Neem de trap naar boven. Na ongeveer 600 m bent u de brug over en bent u bij De Utrechtse Stadsvrijheid. Het is ongeveer 15 minuten lopen.
Fiets en auto: U kunt deze gemakkelijk en gratis voor de deur parkeren.

Aanmelden
Meld u alstublieft aan via het aanmeldingsformulier op informatiebijeenkomstzonopbedrijfsdak.eev-gu.nl. Dit kan tot uiterlijk woensdag 5 februari 18:00.

,