Ondernemend Water doet mee aan waterschapsverkiezingen

8 februari 2023 - U leest dit bericht in 2 minuten

3 februari 2023 – Ondernemend Water doet in onze regio mee met de waterschapsverkiezingen van 15 maart. De nieuwe partij is opgericht om in het waterschap op te komen voor de belangen van ondernemers en mensen met een ondernemende geest.

Door een wetswijziging zijn de geborgde zetels voor het bedrijfsleven in de waterschappen per 1 januari van dit jaar komen te vervallen. Hierdoor is het bedrijfsleven zijn vaste plek in het bestuur van het waterschap kwijt. Ondernemers brengen echter zo’n 30 procent van de zuiveringslasten op. Door hun stem uit te brengen op Ondernemend Water kunnen ondernemers nu toch de juiste besteding van deze middelen borgen. De partij wil ook een alternatief zijn voor mensen met een ondernemende geest, die minder politieke spelletjes in het waterschap willen.

Zakelijke benadering: geen politieke spelletjes
Kwalitatief hoogwaardig bestuur is nodig om de voeten duurzaam droog te houden. Ondernemend Water staat daarom voor een zakelijke benadering met zo min mogelijk politiek gekonkel. De belangrijke rol van het waterschap verdient stabiel, betrouwbaar en slagvaardig bestuur, zonder waan van de dag. Omdat er in de directe omgeving van de stad Utrecht behoefte is aan geschikt roei- en trainingswater voor de Utrechtse roeiverenigingen. Tegelijkertijd worden in Utrecht West extra mogelijkheden voor waterberging gezocht. Beide kunnen worden ingevuld met de aanleg van een roeibaan in de polder Mastwijk en Achthoven (gemeente Montfoort). Ondernemend Water streeft dit na. Verder wil Ondernemend Water dat er onderzocht wordt welke innovatieve mogelijkheden er zijn om klimaatadaptief en waterbestendig te bouwen in de polder Rijnenburg. Hier zal nadrukkelijk het bedrijfsleven bij betrokken moeten worden.

Vier waterschappen
In diverse waterschappen hebben ondernemers zich voor de partij aangemeld en daarmee de democratische handschoen opgepakt die hen is toegeworpen. Ondernemend Water doet mee aan de verkiezingen in vier waterschappen, waaronder Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

HDSR
Lijsttrekker Gert-Jan Weierink uit Maartensdijk is trots op zijn team met kundige en enthousiaste kandidaten die ervoor willen gaan. Op de lijst staan verder ondernemende kandidaten uit Zeist, Linschoten, Utrecht, Groenekan, Houten en Montfoort; de kandidaten komen dus uit het hele gebied van de HDSR.

Meer informatie: www.ondernemendwater.nl
Gert-Jan Weierink 06-53524544