Samenwerking The Chocolate Explorers en Bagels & Beans

2 december 2021 - U leest dit bericht in 2 minuten

De Utrechtse chocolademakers en cacaoconnaisseurs van The Chocolate Explorers slaan de handen ineen met Bagels & Beans. Samen lanceren zij drie vernieuwende smaken chocoladerepen waarvan de gehele keten inzichtelijk is en de cacao te traceren is tot aan de producent. Een mooie stap op weg naar een eerlijkere, duurzamere en lekkerdere wereld.

Chai, Golden Almond en Matcha
De drie dranken die model stonden voor de chocosmaken zijn Chai Latte, Golden Almond Latte en Matcha Latte. Chai is een Zuid-Aziatische kruidenthee met ingredi├źnten als kaneel, kruidnagel, gember en kardemom, smaken die opvallend goed combineren met melkchocolade. Voor de pure variant is Golden Almond Latte gekozen: een amandeldrink met kurkuma, gember, kaneel, kardemom, vanille en peper. De combinatie met Matcha, Japanse groene thee, levert een mintgroene witte chocolade op die net zo verrassend oogt als hij smaakt.

Van bean tot bar
The Chocolate Explorers, ook wel bekend van hun eigen chocolademerk Mesjokke, houden het proces van bean tot bar geheel in eigen hand. Daarnaast handelen zij via de principes van Direct Trade: onnodige schakels in de keten worden weggenomen waardoor The Chocolate Explorers exact weten waar de cacao vandaan komt, wie erachter deze bonen zit, hoe de cacao is behandeld en wat er aan deze cacao wordt verdiend. Hierdoor worden misstanden in de keten voorkomen en krijgen de cacaoproducenten gegarandeerd een eerlijke prijs voor hun waar. Dankzij deze aanpak zijn cacaoboeren in staat hun familie te ondersteunen, waar de lokale gemeenschap van meeprofiteert. Dat doorbreekt de negatieve spiraal van uitbuiting en armoede. De cacaobonen voor deze repen zijn afkomstig van kleine boerderijen in de westelijke regio Kumba van Kameroen.

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De Bagels & Beans chocoladerepen zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle vestigingen door het hele land.