STIP COLLEGETOUR verslag – 30 November 2016

19 december 2016 - U leest dit bericht in 6 minuten

Het was een mooie ambiance bij Warmtebouw aan de Middenwetering. Na ontvangst met een hapje, drankje en een klein voorgerechtje, heet Jan van der Roest bestuurslid STIP en presentator van deze avond alle ca. 30 aanwezigen hartelijk welkom in het auditorium van Warmtebouw BV. Deze avond is ook Janneke van der Veer van Het Ondernemersfonds Utrecht aanwezig en wordt zij in het bijzonder welkom geheten.

Vervolgens gaf hij het woord aan de gastheer Herman Schiltkamp van Warmtebouw die iedereen welkom heette in zijn pand en vertelde hij kort iets over Warmtebouw BV. Jan bedankt daarna Herman voor zijn warme woorden en het feit dat de STIP collegetour indeze mooie setting mocht worden gehouden deze avond.

Daarna werd er verslag gedaan door het bestuur van STIP over het jaar 2016 en werd verantwoording afgelegd over het financiële huishouding. STIP geeft volop ruimte aan innovatie. Met deze avond leggen we als bestuur rekening en verantwoording af over onze ontvangen en bestede gelden.’ De cijfers werden gepresenteerd. Peter Cullens ‘U kunt er zeker van zijn dat we deze gelden tot op de euro nauwkeurig uitgeven aan vernieuwing en verduurzaming van ons bedrijventerrein.

Vervolgens werd er met Erik Jan van Ditzhuyzen van Multilease teruggekeken op het deelauto project. Johan Teunissen van Shell De Wetering keek terug op het jaar 2016 en geeft aan dat dit jaar meer dan 25.000 mensen gebruik hebben gemaakt van zijn gratis bandenpomp. Ook voor 2017 heeft hij weer een plan voor de vermindering van uitstoot: met ‘De Wetering op Spanning’ wil hij bezoekers van zijn pompstation wederom gratis lucht aanbieden.

Want auto’s met goed zijn opgepompte banden rijden veel zuiniger en veroorzaken een lagere CO2 uitstoot.Vervolgens komen er presentaties van : Jeanine van Bree en Pieter Tanja van het Ecotransferium voor het fietsproject 2 op 5 en het witte fietsenplan.

Vervolgens komen er presentaties van : Jeanine van Bree en Pieter Tanja van het Ecotransferium voor het fietsproject 2 op 5 en het witte fietsenplan.

Hans Ros van Rosco catering met een voorstel om digitale informatieborden te plaatsen bij de toegangen tot het bedrijventerrein.Bert Strijker van het ECLW die duurzame ambities heeft op gebied van energie ge- en verbruik en dat i.s.m. Industrievereniging Lage Weide Lage Weide. Hij had nog een primeur Alle EED plichtige bedrijven op de Wetering – Haarrijn krijgen dankzij ECLW uitstel tot het indienen van een audit tot: 1 juli 2017 Alle leden van ECLW krijgen geen prioritering voor handhaving op het gebied van energie vanuit de Wet milieubeheer tot: 1 januari 2018

STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour
STIP Collegetour

Thijs Buijs van Yellowlime die een online marketing campagne presenteert om het bedrijventerrein nog vindbaarder te maken via internet. Jan van der Roest presenteert een idee van Michael Priem van de VSU (die op het laatste moment moest afzeggen) om de kopse kanten van de geluidswal te laten aanlichten.

Nadat Jan alle plannen nog eens heeft samengevat en de daarbij behorende bedragen heeft genoemd, gaan de aanwezigen wederom naar het restaurant voor een heerlijk warm buffet en dessert bereid door de mensen van ROSCO catering.

Ondertussen heeft dan iedereen ruim de gelegenheid om de ingediende plannen nog eens te overdenken.Nadat Edward de bezoekers weer heeft gevraagd om in het auditorium plaats te nemen volgt de stemronde en komen alle plannen weer aan bod en wordt er per project gestemd.

Stemkastjes

Edward van Tuinen: ‘We hebben bewust gekozen voor dit systeem: het is volledig transparant. Je laat je niet beïnvloeden door je buurman, als je een idee niet aansprekend genoeg vindt stem je het anoniem weg. Zo krijgen we een eerlijke uitslag.’

De uitslag van de stemming is dan als volgt:

  • Bandenpomp 72% voor
  • Energieplan 68,2% voor
  • Witte fietsenplan 50% voor
  • Online marketing campagne 50% voor
  • Grafische Schermen 43,5% voor
  • Ecotransferium 42% voor
  • Aanlichting geluidswal 4,3% voor

De voorzitter “Meer dan de helft van de plannen waar draagvlak voor is gaan we helpen met de voordracht voor trekking uit het Ondernemersfonds. En we staan nog steeds open voor
andere duurzame initiatieven!’

Tenslotte geeft Jeroen Weppner nog een presentatie over de Carpoolbutler App welke inmiddels operationeel is. Voordelen heirvan zijn:

  • Gratis online platform voor woon-werk verkeer
  • Gericht op verminderen verkeers- en parkeerdruk
  • Voordelig (en gezellig) voor werkgevers EN werknemer!

De bezoekers van deze avond waren het er mee eens dat ook de netwerkfunctie van STIP bijzonder wordt gewaardeerd. De avond is op verzoek van het OFU ook live opgenomen door de crew van Chiefs of Content waardoor een verslag te zien via deze website.

Nadat alle bezoekers bedankt werden door de presentator Jan van der Roest en hij hen uitnodigde voor de afsluiting met een klein drankje sloor hij af met de spreuk van de dag: ”Mensen die veel en onbevangen luisteren, hebben ook het meeste te vertellen” (Godfried Bomans)