“Al veel duurzame en innovatieve projecten gerealiseerd”

16 december 2015 - U leest dit bericht in 4 minuten

3 december 2015 ‘Al veel duurzame en innovatieve projecten gerealiseerd’
Diverse ideeën gelanceerd tijdens STIP-bijeenkomst Innovatieve ideeën ontwikkelen en bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn promoten: dat is het doel van Stichting Innovatie Platform (STIP) De Wetering-Haarrijn. Voor het tweede jaar bood STIP de ondernemers een podium om hun vernieuwende plannen te presenteren. Een verslag van een interactieve netwerkavond. Dagvoorzitter en bestuurslid Jan van der Roest heet alle aanwezigen op 3 december hartelijk welkom bij ICT-bedrijf Telindus op De Wetering-Haarrijn. ‘STIP is er voor u, de gebruikers,’ benadrukt voorzitter Van Tuinen. ‘Vanavond leggen we als bestuur verantwoording af over onze ontvangen, bestede en gereserveerde gelden.’ De cijfers worden gepresenteerd. Van Tuinen: ‘We hebben al veel leuke projecten gerealiseerd en gaan dat ook volgend jaar weer doen. De gelden worden ingezet voor het gehele bedrijventerrein.’

Terugblik door ondernemers
Wat is er het afgelopen jaar gebeurd? De ondernemers die vorig jaar een plan indienden, leggen verantwoording af ‘op de Stip’. Aan het woord komen onder meer Grontmij, Multirent, Ecotransferium, The Wall en Kunststof Hergebruik. Laatstgenoemde is de winnaar van vorig jaar. Rayonmanager Otto Friebel vertelt dat men hoopte op 50 deelnemers, maar dat slechts 23 bedrijven hebben meegedaan met de proef om droge componenten apart in te laten zamelen. ‘We hebben 7,5 ton materiaal ingezameld, waarvan 45% voor hergebruik geschikt was,’ vertelt Friebel. De proef is nu afgelopen.

E-bikes en gratis bandenpompen
Diverse ondernemers van De Wetering-Haarrijn presenteren hun plannen voor 2016. Zo wil The Wall een buurtbarbecue organiseren om daarmee de ondernemers van de Wetering te bedanken voor hun ijver om The Wall te promoten.

Ecotransferium wil de proef om twee weken te fietsen met vier e-bikes via www.rij2op5.nl verlengen voor 2016. Er komt een Carpoolkaart, een app waarmee ondernemers een maatje kunnen vinden met wie ze kunnen carpoolen. En Shell de Wetering gaat door met het aanbieden van de gratis bandenpompservice. Goed opgepompte banden zorgen ervoor dat we zuiniger kunnen rijden en dat leidt tot minder CO2-uitstoot.

Meeste stemmen
Na elke presentatie laten de aanwezigen via een stemkastje weten of ze het idee de moeite waard vinden om geheel, niet of gedeeltelijk financieel te ondersteunen. De meeste stemmen gaan dit jaar naar de bandenpompservice van Shell de Wetering. De buurtbarbecue van The Wall komt op de tweede plaats en De Wetering Fietst & Deelt komt op de derde plaats.Met inachtneming van de uitslag van de stemming worden de plannen nogmaals bekeken en besproken en worden voordragen aan het Ondernemers Fonds Utrecht voor uitvoering. Edward van Tuinen roept de ondernemers op vooral door te gaan met het indienen van vooral duurzame en innovatieve ideeën.

Over STIP
De Stichting Innovatie en Promotie De Wetering-Haarrijn stimuleert en ondersteunt duurzame, vernieuwende en promotionele initiatieven van en voor ondernemers aan De Wetering en in Haarrijn. Voor de uitvoering van de initiatieven trekt STIP gelden uit het Ondernemers Fonds Utrecht. STIP is eind 2013 opgericht.

Fotoverslag van OP DE STIP
Een fotoverslag van de OP DE STIP bijeenkomst bekijkt u op deze pagina.