Tot 60.000 euro subsidie voor vergroening van bedrijventerreinen

9 juli 2024 - U leest dit bericht in 1 minuut

De Provincie Utrecht brengt graag de subsidie ”Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen” onder de aandacht. Deze subsidie is interessant voor ondernemers die hun bedrijventerrein willen vergroenen en zo bijdragen aan een klimaatbestendige omgeving.

Subsidie voor groene daken & vergroeningsprojecten
Bij vergroening van bedrijventerreinen kan je denken aan meer bomen en planten op het terrein, maar ook aan groene daken en gevels. Je kan bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor de aanleg van een biodivers groen dak van minimaal 40 m2.

Daarnaast biedt dezelfde subsidieregeling mogelijkheden voor diverse vergroeningsprojecten, zoals het vervangen van tegels door groen met minimaal 50% inheemse beplanting, het aanleggen van wandelpaden en/of zitplekken met schaduw of maatregelen voor wateropvang, zoals een regenwatersysteem of een wadi.

Voorwaarden
Het subsidiebedrag is minimaal 2.000 euro en maximaal 50.000 euro. Je kan subsidie krijgen voor maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten. In versteende gebieden kan er zelfs tot 60.000 euro subsidie worden aangevraagd. Het maximale subsidiepercentage is dan 75%.

Het initiatief moet minimaal een substantiële bijdrage leveren aan twee van de volgende ambities: klimaatadaptatie, biodiversiteit en/of een gezonde leefomgeving.

Wil je meer informatie over de subsidie en de voorwaarden? Klik dan hier.

Twijfelt je of jouw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met klimaatgroengezond@provincie-utrecht.nl.