Uitnodiging 5 juni 2023 Startbijeenkomst Energy Hubs

25 mei 2023 - U leest dit bericht in 2 minuten

Zoals je waarschijnlijk al weet wordt energie steeds schaarser en is niet altijd vanzelfsprekend meer. Ook in de provincie Utrecht is netcongestie een probleem. Daarom werken Stedin, Tennet, de provincie en gemeenten samen in de Energy Board om de impact hiervan zoveel mogelijk te beperken. Een belangrijk punt hierin is het realiseren van slimme oplossingen op bedrijventerreinen.

Daarom is er een Aanpak slimme oplossingen op bedrijventerreinen opgesteld. Graag presenteert Energy Board deze aanpak aan je tijdens een Startbijeenkomst op 5 juni.

Wat?
Doel van deze aanpak is de komende jaren in provincie Utrecht meerdere energy hubs te realiseren. In energy hubs worden lokaal opgewekte energie, gebruik en opslag op een slimme manier met elkaar verbonden. Het is een kansrijke optie voor bedrijventerreinen om, ondanks netcongestie, samen te verduurzamen en/of uit te breiden. Tijdens de bijeenkomst wilt Energy Board je informeren over de aanpak, de op te zetten community en met jullie in gesprek gaan over de volgende stappen. Zodat jullie samen een vliegende start kunnen maken.

Wanneer?
Maandag 5 juni | 13:00 uur – 16:30 uur (12:15 inloop)
Aansluitend organiseert Energy Board een borrel. Het definitieve programma en namen van de sprekers volgen nog.

Waar?
Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht.

Voor wie is de bijeenkomst?
Doelgroep voor de bijeenkomst van 5 juni zijn:

  • Bedrijven op bedrijventerreinen die geïnteresseerd zijn in (het ontwikkelen van) een energy hub.
  • Vertegenwoordigers van bedrijven(terreinen) / parkmanagers.
  • Ambtenaren in gemeenten (economie/bedrijventerreinen/netcongestie).

Behoor je tot de doelgroep? Dan ben je van harte welkom.

Behoor je niet tot de doelgroep, ken je geïnteresseerden?
Dan stelt Energy Board het zeer op prijs als je deze uitnodiging onder de aandacht te brengt bij jouw relaties die mogelijk wel tot de doelgroep horen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar netcongestie@provincie-utrecht.nl, met daarin vermeld: naam, functie, namens welke gemeente of bedrijventerrein (of consortium op een bedrijventerrein) je aanwezig bent en eventueel afwijkend emailadres.

Energy Hubs