Verslag bezoek aan Textielverzorging G. der Kleij & Zn.

4 november 2016 - U leest dit bericht in 2 minuten

Verslag van het bezoek aan de wasserij van der Kleij van 3 november.

Dit bezoek was onderdeel van het programma ”BCDW on tour”

Op donderdag 3 november bezochten 40 ondernemers de Wasserij van der Kleij aan de Heldinnenlaan in Utrecht.
Na een hartelijk ontvangst door de voorzitter en de eigenaar van de wasserij, Gerard van der Kleij die gezelschap had van zijn vrouw Merian en zoon Daan, werden de bezoekers getrakteerd op een heerlijk ontbijtbuffet.

Voorzitter Jan van er Roest trapte af met een korte inleiding en een bedankwoord aan familie van der Kleij. Vervolgens nam  Gerard van der Kleij het woord en vertelde hij de bezoekers iets over de geschiedenis van de wasserij. Gerard verteld hierbij dat hij de 5e generatie is die de leiding heeft over de wasserij. Op z’n tijd zal het stokje van Gerard overgenomen worden door zijn zoon Daan.

Na de leerzame introductie volgde een rondleiding in 4 groepen waarbij alle facetten van het bedrijf werden getoond. Tijdens deze rondleiding bleek zeer inspirerend te zijn. De unieke techniek in de wasserij is goed naar voren gekomen en heeft vrijwel de bezoekersgroep gefascineerd.

Tevens werden er wat leuke weetjes aan het licht gebracht :
– Tot de klantenkring van de wasserij behoren bijna alle grote hotels van Nederland.
– Er wordt er wekelijks wel 500.000kg bedden-, linnengoed, servetten etc. gewassen en gestreken.
– De firma heeft ruim 240 medewerkers in dienst.

Kortom het was een zeer interessante bijeenkomst waarbij de bezoekers van te voren nooit hadden kunnen bedenken wat ze allemaal te zien zouden krijgen. Hulde aan de familie van er Kleij voor zoveel passie en ondernemerschap. Hun slogan ”Nu én in de toekomst uw horecatextiel in vertrouwde handen!” doen ze absoluut eer aan. Bedankt voor een fantastische ochtend!

Onderstaande foto’s geven een goede impressie van wat de leden allemaal hebben gezien hebben op deze dag.