Weteringse ondernemers genieten van de nieuwe haring

22 juni 2020 - U leest dit bericht in 2 minuten

Utrecht, 19 juni 2020 

De ondernemers van Bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn hebben, zij het in aangepaste vorm, genoten van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2020. De haring smaakte er niet minder om, sterker nog 2020 is een uitstekend haringjaar. 

Anders dan anders

De organisatie was in handen van restaurant Zuiver Gastvrij in samenwerking met Vereniging Parkmanagement de Wetering (VPW) en Businessclub De Wetering Haarrijn (BCDW). 

Zij hebben in dit bijzondere geval gekozen voor de Haring Drive Thru. Dat is natuurlijk een heel andere opzet in deze bijzonder periode, maar de bijeenkomst was er zeker niet minder gezellig en sfeervol door. Iedere gast kreeg bovendien een bijzondere haring-party box voor thuis of kantoor mee. De box was door chef Richard Boys van restaurant Zuiver persoonlijk samengesteld.  

Flexibele ondernemers

“Juist vanwege de uitdagende tijden waar ondernemers mee te maken hebben, vonden we het juist belangrijk om in een klein gezelschap elkaar op gepaste afstand te kunnen ontmoeten. In bepaalde branches is de omzet geheel of gedeeltelijk weggevallen en dat betekent, dat er een beroep werd gedaan op de flexibiliteit van de ondernemers”, zo sprak spreekstalmeester en voorzitter van Business Club De Wetering-Haarrijn Jan van der Roest de gasten toe. 

Daarnaast verwelkomde hij nieuwe erfpachters aan de Kromme Wetering namelijk de Meerwijk schoonmaakgroep, die zich terstond als lid van de BCDW aanmelden. Vervolgens werd de haring vanuit de authentieke haringkar geserveerd, was er gezellige muzikale omlijsting.

Er werden een hapjes en een drankje genuttigd en uiteraard volop genetwerkt op dus 1,5 meter afstand.

Haring Drive Thru

Omstreeks 17.00 uur werd de Haring Drive Tru geopend. Hier kon de vertrekkende gast, alvorens naar huis of evt. kantoor te rijden, nog een volledig arrangement vishapjes meenemen. 

De organisatie kijkt terug op een mooi event dat ondanks de omstandigheden heel sfeervol was en zich kenmerkte door een intiem karakter. Nogmaals dank team van Zuiver Gastvrij, onderdeel van Brothers Horeca Groep.