WSB & WAGNER vieren jubileum en maken van 2016 een feestjaar

30 mei 2016 - U leest dit bericht in 5 minuten

2016 is én wordt bij WSB Finishing Equipment een echt feestjaar. “We vieren niet alleen ons 10-jarige bestaan als WSB, maar ook het feit dat WAGNER 40 jaar aanwezig is in de Benelux”, vertelt Danny Vanlerberghe.

“Het hele jaar door staan verschillende activiteiten voor onze dealers en onze medewerkers op het programma, terwijl onze klanten dan weer kunnen genieten van een aantal mooie promoties.”

Het hele proces
Sinds de oprichting van WSB Finishing Equipment in 2006 is er heel wat veranderd in de wereld van de oppervlaktebehandeling. “Aanvankelijk concentreerden we ons louter op oppervlaktetechniek in de bouw en industrie, maar door de jaren heen is daar ook de automotive wereld bijgekomen en hebben we ons aanbod steeds verder uitgebreid om het hele proces van de oppervlaktebehandeling te kunnen beheersen. Met producten voor schuren en polijsten bijvoorbeeld behoren ook de voorbereiding en de afwerking tot onze portfolio. Dit jaar staat de viering van 10 jaar WSB centraal, maar ook het feit dat we met WAGNER al 40 jaar dé nummer 1 zijn in de Benelux op gebied van oppervlaktebehandelingen is een heuglijk feit.”

Verschillende kanalen
WSB Finishing Equipment is actief in verschillende divisies. “We zijn proactief en betrokken partner voor de bouw met schuur- en spuitapparatuur. Hierbij moeten we zeker vermelden dat ons trainings- en opleidingscentrum ons geen windeieren heeft gelegd. We hebben in Utrecht & Wolvertem al talloze vakmensen een opleiding in oppervlaktetechniek gegeven en we werken op dat vlak uitstekend samen met de verfdistributie en opleidingscentra”.
Een andere divisie richt zich op de industrie, dit gaat onder meer van de metaal-, hout-, kunststof-en voedingsmiddelenindustrie tot onder meer offshore en sheepsbouw . “Die bedienen we rechtstreeks met onze eigen mensen en is goed voor ongeveer de helft van ons zakencijfer. Ten slotte ook nog de automotive sector waarin we sinds 2011 actief zijn met het topmerk SATA. Het merk RUPES behoort sinds september 2015 ook tot onze portefeuille, het productengamma van RUPES kan in elke divisie ingezet worden waardoor we nog een belangrijkere partner worden voor onze relaties. Het Bigfoot gamma van RUPES is wereldwijd in de automotive sector bekend, ook in de detailling wereld worden deze polijstmachines intensief gebruikt.

Euromair
WSB heeft sinds maart 2016 nu ook exclusief  over de gehele Benelux het Franse Euromair in portefeuille. Zij zijn een topmerk in spuitmachines die zich vooral richten op het verwerken van bitumen, plamuren en poeder vulstoffen. “Dat verkopen wij via een netwerk van speciale dealers en dit moet onze positie in de bouw nog versterken.”

Meer dan machines
En het gaat bij WSB niet enkel en alleen om ‘machines’. Het succes van WSB in de afgelopen 10 jaar is mede te danken aan de medewerkers en de klanten van WSB in zowel de verfgroothandel, automotive en industrie. Zij zijn de basis voor het huidige succes en onze toekomst.

Feestelijke acties
Speciaal voor de tiende verjaardag werd een nieuw logo ontworpen. “We zijn er trots op dat we in die tien jaar aan een succesverhaal hebben kunnen bouwen. Maar dat konden we natuurlijk niet alleen, vandaar dat we iedereen bij de viering willen betrekken. We willen onze dealers en onze medewerkers bedanken voor het vertrouwen en plannen het hele jaar door leuke activiteiten. Ook de eindklant verliezen we niet uit het oog. Conform onze tiende verjaardag pakken we uit met vele  aantrekkelijke promoties.”

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 35 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service. De merknaam WSB omvat producten en diensten van: WAGNER, WALTHER-PILOT, REINHARDT-TECHNIK, TITAN,  SATA, RUPES, EUROMAIR, B-TEC, en HONEYWELL.