WSB Finishing Equipment vertegenwoordigd Rupes

1 september 2015 - U leest dit bericht in 2 minuten

“Leader zijn op de internationale markt, betekent intuïtief, snel, creatief én innoverend handelen”. RUPES S.p.A is een Italiaans familiebedrijf, opgericht in 1947, dat bekend staat om de hoge mate van  productinnovatie en wordt tevens erkend als (wereldwijde) marktleider op het gebied van de fabricage van professionele elektrisch- en perslucht aangedreven schuurgereedschap, accessoires en afzuigsystemen.

RUPES staat voor de vereenvoudiging van het werk en een verhoging van de prestaties. De focus ligt op het fabriceren van producten die voldoen aan uitgebreide veiligheidsregels en aan een optimale ergonomie: dát is de basis voor iedere RUPES productinnovatie.
De afgelopen jaren heeft Rupes Nederland zijn distributie hoofdzakelijk op de schilderbranche en ‘detailing’ gericht, terwijl het programma van RUPES in de overige landen van Europa veel breder wordt toegepast. Naast dit productpakket heeft RUPES een uitgebreide productrange voor o.a. de industrie-, de automotive- en de jachtbouw-branche. Het distributiemodel voor Nederland zal in de komende jaren gelijk gaan lopen aan het Europese model van RUPES.
Dát model was voor RUPES S.p.A., gevestigd in Italië, de aanleiding om samen met een nieuwe partner een marketingstructuur te ontwikkelen die op korte- en middellange termijn de mogelijkheden biedt om het nagestreefde model te realiseren.
Na een gedegen voorbereiding hebben RUPES Nederland en WSB Finishing Equipment elkaar gevonden en zal WSB per 1 september 2015 de distributie voor de Nederlandse markt gaan voeren voor de schilders-, de industrie-, de automotive- en de jachtbouwbranche.
Met WSB als distributiepartner verwacht RUPES in de komende jaren een sterke groei te realiseren in de genoemde markten, waar WSB al jaren prominent aanwezig is. Het programma van RUPES sluit naadloos aan op de merken en producten die WSB in haar programma voert, hierdoor zullen RUPES en WSB elkaar versterken.
Vanaf 1 september a.s. zullen de Product Managers van RUPES Nederland in dienst treden bij WSB, zodat de goede relatie met de bestaande afnemers zal worden gecontinueerd. De service- en reparatiediensten van RUPES Enschede verhuizen eveneens naar Utrecht.