Zonne-energie nu ook bereikbaar voor uw bedrijf!

2 november 2014 - U leest dit bericht in 2 minuten

Duurzame energie opwekken met subsidie? Het kan met de Subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). In combinatie met de lagere prijs van zonnepanelen komt stroomopwekking via zonne-energie zo steeds meer binnen het bereik van bedrijven en instellingen. Een rendement van meer dan 10% is haalbaar. Zes bedrijven op De Wetering – Haarrijn doen al mee.

De subsidieregeling SDE+ van de Rijksoverheid stimuleert de productie van duurzame energie (elektriciteit, gas of warmte). De fases waarbij SDE+ interessant is voor zonnepanelen bij bedrijven en instellingen komen nu in zicht:
•       fase 4: openstelling op 1 september (€11  cnt/ kWh)
•       fase 5: openstelling op 29 september (€13  cnt/ kWh)
•       fase 6: openstelling op 3 november (€14,7  cnt/ kWh)

Type netaansluiting is bepalend
De financiële mogelijkheden van zonnepanelen bij bedrijven en instellingen zijn afhankelijk van de netaansluiting van het pand en van het jaarverbruik (kWh/jaar). Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

1. Panden met een grootverbruikersaansluiting
De belangrijkste stimuleringsmaatregel voor zonnepanelen bij panden met een

grootverbruikersaansluiting is de landelijke subsidieregeling SDE+. Voor panden met een grootverbruikersaansluiting is salderen (verrekenen) van zonnestroom niet mogelijk. Op uw energierekening staat hoeveel energie u geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u hebt teruggeleverd afgetrokken buy generic priligy. Deze aftreksom heet salderen.

2. Panden met een kleinverbruikersaansluiting
Salderen van zonnestroom is voor een pand met een kleinverbruikersaansluiting wel mogelijk. Daarnaast geven fiscale maatregelen als de Energieinvesteringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsaftrek (KIA) een financieel voordeel bij de investering in zonnepanelen.
Dankzij de SDE+subsidie zijn zonnepanelen voor bedrijven en instellingen met een grootverbruikersaansluiting zeer interessant. Een rendement van meer dan 10% haalbaar.

Interesse in zonnepanelen?
Mediq, Louwman, Transportbedrijf Kuyf, Hulskamp, APAC en bedrijvenpark U2 Point doen al mee in het energiebesparingstraject. Heeft u ook interesse, neem dan contact op met Lennart van der Burg, projectleider energiebesparing en verduurzamingprogramma De Wetering-Haarrijn. Hij kan u vertellen welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf. Het e-mailadres is: lennart.vanderburg@grontmij.nl