Zonnepark Meijewetering voor ondernemers op De Wetering

26 november 2020 - U leest dit bericht in 1 minuut

Energiecoöperatie Energie-U bestaat uit Utrechtse bewoners die duurzame energie thuis, in hun buurt en in de stad aanjagen, organiseren en bewaken. Zonnepark Meijewetering is een groots project van Energie-U om zonnestroom op te wekken in Leidsche Rijn.

In maart 2016 publiceerde gemeente Utrecht een rapport over mogelijke locaties voor grootschalige zonne-energiesystemen. Hierna zochten initiatiefnemers uit Terwijde samen met Energie-U contact met de gemeente om een verkenning uit te voeren naar de haalbaarheid van de locatie aan de Meijewetering. Doel is om een zonnepark van ongeveer 1440 panelen te ontwikkelen dat zonnestroom levert aan deelnemende bewoners en bedrijven in de omliggende buurten. Ondernemers op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn kunnen ook stroom betrekken van dit project.

Industrieterrein De Wetering, in het westen van Utrecht, is de beoogde locatie voor de ontwikkeling van Zonnepark Meijewetering.

Partners Zonnepark

Zonnepark Meijewetering in Leidsche Rijn wordt gerealiseerd door Energie-U in samenwerking met diverse partijen:

  • Vereniging Parkmanagement De Wetering-Haarrijn
  • De Stichtse Rijnlanden
  • Gemeente Utrecht
  • Utrecht Natuurlijk
  • Rabobank
  • Energie Collectief

Interview met Edward van Tuinen

Edward van Tuinen, voorzitter van De Vereniging Parkmanagement De Wetering-Haarrijn, vindt dat bedrijventerrein De Wetering Haarrijn niet alleen hét meest duurzame bedrijventerrein in Utrecht worden, maar zelfs in heel Nederland. Het Energie-U initiatief Zonnepark Meijewetering past dan ook heel goed bij dit duurzaamheidsstreven. Dit vertelt hij in een interview met Energie-U.