Jan van der Roest 40 jaar actief aan de ‘Hogere Papiers School’

28 februari 2024 - U leest dit bericht in 2 minuten

Gisteren, 27 februari, was het exact 40 jaar geleden dat Jan van der Roest als jong jochie in dienst trad bij destijds Scherpenzeel’s Papiergroothandel BV. Een uniek moment waar met familie, vrienden, collega’s en zakelijke relaties volop aandacht aan werd besteed bij Restaurant Zuiver.

Jan die door collega Bart van Wieringen werd omschreven als de man die kan speechen als Obama en handelt in papier als Warren Buffet doet met aandelen, ondervond nog wel een beproeving alvorens hij met vlag en wimpel promoveerde aan ‘De Hogere Papier School’ na 40 jaar trouwe dienst.

Op 27 februari 1984 begon Jan aan de Vaartsche Rijn bij Scherpenzeel’s Papiergroothandel BV en schroomde niet om met zakken papier op de rug wagens te legen. Van 1991 tot en met 2000 was Jan Commercieel Medewerker bij Scherpenzeel Utrecht BV en handelde hij in papier tot in het Verre Oosten aan toe. Van 2000 tot 2007 was hij in dienst als Adjunct Directeur bij Scherpenzeel BV om vanaf 2007 de functie van Commercieel Directeur te bekleden, ook toen bleef hij in papier.

2013 was een bijzonder jaar, Van Gansewinkel nam het familiebedrijf Van Scherpenzeel over, en Jan rolde in de functie van Business Unit Manager. De laatste jaren is Jan actief als Trader, daar waar zijn passie absoluut ligt.

Na 40 jaar van tomeloze inzet promoveerde Jan aan de Hogere Papier School. Hiermee en met dit mooie werkjubileum feliciteert Businessclub De Wetering-Haarrijn en haar leden Jan, onze trouwe voorzitter, van harte!