Ondernemersfonds Utrecht & Bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn

Over Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht maakt het mogelijk om initiatieven en investeringen binnen Utrecht gezamenlijk te financieren. Zo ook op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn.

De onafhankelijke stichting Ondernemersfonds Utrecht beheert geld dat door ondernemers zelf wordt opgebracht via een opslag op de ozb niet-woningen. Bekijk voor meer informatie ook de website van Ondernemersfonds Utrecht.

 

Hoe werkt het?

Ondernemers op Bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn kunnen hun voorstel voor een aanvraag uit het Ondernemersfonds Utrecht indienen bij Businessclub De Wetering-Haarrijn.

Het bestuur van de BCDW-Haarrijn beoordeelt de aanvragen alvorens deze door te zetten naar het Ondernemersfonds Utrecht, ook wel bekend onder de naam OFU, toekent. Zij wordt bijgestaan door een onafhankelijke commissie. 

 

Gerealiseerde projecten

De afgelopen jaren zijn er op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn mooie en innovatieprojecten gerealiseerd met Ondernemersfonds gelden. De projecten vallen onder de doelstelling die we gezamenlijk hebben geformuleerd:

  • Duurzame mobiliteit
  • Energietransitie
  • Promotie van het bedrijvengebied
  • Verbinding met en tussen de ondernemers

Een aantal mooie projecten zijn: de bandenpomp bij Shell de Wetering, deelfietsen voorziening (meerjarig project, energie scans bedrijven, deelauto (elektrisch), events op The Wall etc., inspirerende on- en offline events BCDW-Haarrijn etc.

Een aanvraag indienen

Ben je ondernemer en gevestigd op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn en heb je een idee ter verbetering van het ondernemersklimaat op ons bedrijventerrein en passend binnen de doelstellingen:

  • - Duurzame mobiliteit
  • - Energietransitie
  • - Promotie
  • - Verbinding met en tussen ondernemers

dien dan jouw aanvraag in door dit formulier in te vullen en te sturen naar info@bcdw.nl.

 

De lopende 2022 OFU-projectaanvragen zijn:

ECUB – congestie en power balancing

ECUB – laadpalen onderzoek

Warmtebouw – energie label onderzoek

Ecotransferium – deelfietsen project Go-About

Ecotransferium – ontwikkeling veilige fietspaden

BCDW- Vervolgtraject BCDW Netwerk-app

BCDW – Jubileum event 12,5 jaar

 

Ondernemersfonds Fonds Utrecht