150 Renault ZOE modellen voor Smart Solar Charging-project

12 maart 2016 - U leest dit bericht in 1 minuut

Renault heeft een intentieverklaring getekend met de gemeente Utrecht, ElaadNL en LomboXnet voor Smart Solar Charging voor elektrische auto’s.De ondertekening vond plaats tijdens het staatsbezoek aan Parijs van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ter gelegenheid van het Frans-Nederlandse economisch jaar 2015-2016 Smart Solar Charging-netwerk project.

Renault, Europa’s marktleider in elektrische auto’s, en zijn Nederlandse economische partners, de Gemeente Utrecht, ElaadNL en LomboXnet, ondertekenden op 11 maart 2016 in Parijs een intentieverklaring voor de ontwikkeling van een Frans-Nederlands netwerkproject voor Smart Solar Charging-oplossingen voor elektrisch aangedreven auto’s.

Gebruik van duurzame energie bevorderen
Dankzij het pionierswerk met elektrische auto’s draagt Renault bij aan een grote verandering in de auto-industrie. Het doel is het gebruik van fossiele brandstof flink te beperken. Renault stimuleert ook wereldwijd de elektrische markt door middel van smart charging-experimenten die het gebruik van duurzame elektrische auto’s bevorderen. Een van de objectieven van het Smart Solar Charging-project ontwikkeld door Renault, ElaadNL, LomboXnet en de gemeente Utrecht, is het leveren van een substantiële bijdrage om de ecologische voetafdruk van de auto-industrie – maar ook die van alle sectoren die energie verbruiken – te verkleinen.