Het verhaal van Amac en Liemès Food Disctrict

24 oktober 2022 - U leest dit bericht in 3 minuten

In The Wall zitten Amac en Liemès Food District naast elkaar, een Apple Premium Reseller en een food hall. Eigenaar van beide is Ed Bindels. Voorwaarde voor zijn vestiging in The Wall was een bepaalde combinatie van activiteiten, in zijn geval retail en horeca. Hoewel hij ook veel online verkoopt, denkt Bindels zeker niet dat stenen winkels uit de tijd zijn.

“Er vindt een verschuiving plaats, je moet toegevoegde waarde leveren om een fysieke winkel succesvol te maken. Wij zorgen voor persoonlijke aandacht en persoonlijk advies. We gaan de diepte in met de klant. Het winkelontwerp is hierop gericht, we doen ook trainingen, reparaties en advies. Daar zit veel toegevoegde waarde in. De verkoop van Apple Watches bijvoorbeeld ging duidelijk weer omhoog toen de winkels na de lockdown opengingen. Mensen willen die om hun pols voelen en in handen houden, voordat ze er een kopen.

Wij hebben laatst onderzocht dat met alle variabelen die er zijn, er in totaal zeshonderd verschillende MacBooks zijn, hoe maak je dan als consument een keuze? Dan zegt een vijfsterren review op internet niet zoveel en heeft persoonlijk advies een meerwaarde. Onze medewerkers worden constant getraind op al die verschillende variabelen en wat welke consument daaraan heeft.”

Bindels gelooft dat retail en horeca complementair aan elkaar zijn. Toch mag hij de deur tussen Amac en Liemès letterlijk niet openzetten, want een verouderde wetgeving verbiedt alcohol schenken en producten verkopen in hetzelfde pand.

“Winkelen is leuker als je het kan combineren met een kop koffie of uit eten gaan. Als mensen voor een reparatie komen bij Amac, kunnen ze bij Liemès gaan lunchen terwijl hun telefoon gerepareerd wordt.”

Liemès is de combinatie van een restaurant en foodhall in één.

“We hebben een sterke regiofunctie, maar we merken ook dat mensen uit verschillende delen van Nederland hier met elkaar afspreken. Voor bedrijven hebben we de mogelijkheden om zakelijke arrangementen te boeken in onze zalen, met goede lunch- en dinerfaciliteiten. Je kunt aan tafel gerechten uit onze verschillende keukens bestellen. Ofwel door het zelf bij de keukens op te halen, ofwel door te kiezen voor serveren aan tafel. Zo kun je met je gezelschap verschillende gerechten met elkaar delen. Als hij van Vietnamees houdt en zij van burgers, kunnen ze toch samen uit. We hebben ook een grote keuze in vegetarische gerechten. Onze koks zijn zelfstandige ondernemers, die zich volledig kunnen richten op het koken, want wij zorgen voor de reserveringen, de bediening en de drankjes.”