Bijeenkomst Samen van wegwerp- naar herbruikbare beker!

14 maart 2023 - U leest dit bericht in 3 minuten

Op vrijdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur organiseert de gemeente Utrecht in het Stadskantoor Utrecht, samen met Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, de inspirerende bijeenkomst Samen van wegwerp- naar herbruikbare beker! Wij nodigen je hierbij van harte uit.

Van wegwerp naar herbruikbare bekers
Voor de bijeenkomst nodigen wij facility managers uit van grotere, Utrechtse kantoren, die nu nog plastic wegwerpbekers gebruiken. Vanaf 1 januari 2024 geldt, op basis van Europese regelgeving, een verbod op het gebruik van plastic wegwerpbekers voor consumptie ter plaatse. Vanaf dat moment moeten de bekers herbruikbaar zijn.

Wij helpen je als gemeente graag mee bij het maken van de overstap naar herbruikbare bekers. Tijdens de interactieve bijeenkomst bieden wij je concrete handvatten in de beslissingen die je moet nemen om te voldoen aan de wetgeving én jouw medewerkers te begeleiden in de overstap.

Graag aanmelden
Wij horen graag vóór 6 april of je aanwezig bent. Je kan je aanmelden via de volgende knop.


Alle actieve gebruikers van DWHapp maken kans op mooie prijzen voor een bezoek aan FoodExplore, Racesquare, City Skydive Utrecht en Festival Strand. Voor meer informatie, bekijk dwhapp.nl. Iedereen die zich vóór dinsdag 22 augustus aanmeldt, maakt kans op kaarten voor Festival Strand op 25 of 26 augustus. Dus wees er snel bij!

DWHapp is een initiatief van Businessclub De Wetering-Haarrijn en wordt financieel ondersteund vanuit Ondernemersfonds Utrecht.

Meld je op dwhapp.nl aan voor de app. Op de site vind je ook uitleg hoe je snel en eenvoudig gebruikmaakt van de app.

Programma
Merijn Tinga neemt je in twee uur mee langs regelgeving, de businesscase en de misverstanden. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen situatie aan de hand van een beslisboom. Aan het eind van de ochtend loop je weg met een oplossingsrichting en een concept communicatieplan. 
Bekijk hier het volledige programma van de bijeenkomst.

Nieuwe wetgeving
De nieuwe Europese wetgeving heeft als doel vermindering van consumptie van kunststof drinkbekers voor eenmalig gebruik en vermindering van zwerfafval. En daar vallen koffiebekers onder, vanwege de plastic coating die deze bekers bevatten. De nieuwe wetgeving komt voort uit de Single-Use Plastic richtlijn. Voor consumptie voor onderweg geldt vanaf 1 juli 2023 een verbod op gratis plastic wegwerpbekers én wordt het verplicht om een herbruikbaar alternatief aan te bieden.

Praktische informatie over de bijeenkomst
Datum:            vrijdag 7 april 2023
Tijd:                 9.30-10.00 uur inloop met koffie en thee
                       10.00-12.00 uur bijeenkomst
Locatie:           Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1

Wij heten je graag welkom op vrijdag 7 april. Het belooft een leuke en inspirerende bijeenkomst te worden!

Podcast
Luister alvast de podcast met tips voor kantoren (25min):
Weg van wegwerp #14 (art19.com)

Wie is de Plastic Soup Surfer?
De Plastic Soup Surfer is bekend van opvallende campagnes gericht op bedrijfsleven en beleidsmakers. Door zijn toedoen is er statiegeld op kleine flesjes en zijn diverse plastic producten uit de schappen gehaald. https://www.plasticsoupsurfer.org/nl/campagnes/cup-kickstarter-tour/