Bijeenkomst Zero Emissie Stadslogistiek

15 februari 2023 - U leest dit bericht in 2 minuten

Om de leefbaarheid en het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren, voor een schonere lucht en vanwege het klimaat stellen gemeenten een gebied in zonder uitstoot van schadelijke stoffen door bestel- en vrachtverkeer. Zo’n gebied noemen we een zero-emissiezone (afgekort: ZE-zone).

Vanaf 1 januari 2025 geldt er een ZE-zone in steeds meer steden, ook in Amersfoort en Utrecht. Dat is al binnen 2 jaar! Met een uitstootvrij gebied stel Gemeente Utrecht een nieuw standaard, daarbij past een geleidelijke overgangsregeling voor bestaande bestel- en vrachtauto’s. Heeft u al nagedacht over wat dit voor u betekent als bedrijf in de stadslogistiek in Amersfoort en Utrecht? Waar moet u rekening mee houden? Welke kansen biedt dit u als ondernemer? En wat zijn de mogelijke oplossingen?

Gemeente Utrecht nodigt u uit voor de bijeenkomst Zero Emissie Stadslogistiek op woensdagmiddag 8 maart 2023. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Gemeente Utrecht wat de invoering van de ZE-zone precies inhoudt en schetst Gemeente Utrecht een tijdpad met de belangrijke stappen voor de komende jaren in Amersfoort en Utrecht. Gemeente Utrecht gaat met u in gesprek over wat dit voor u als ondernemer betekent en neemt u mee in de mogelijkheden die er zijn aan de hand van concrete voorbeelden.

Datum: Woensdag 8 maart
Tijdstip: 13.30 – 17:30 uur
Locatie:VOGELFREI
Programma: Voorlopig programma bekijk je hier.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van het Logistiek Platform Utrecht. Gemeente Utrecht ontvangt uw aanmelding uiterlijk vrijdag 3 maart 2023.

Vragen
Heeft u vooraf nog vragen over dit evenement? Neem dan contact met Majda Duran via mmvm@utrecht.nl (Mobiliteit en Verkeersmanagement Gemeente Utrecht).

Gemeente Utrecht kijkt uit naar een goede bijeenkomst waarin met elkaar (overheden, kennisinstellingen en bedrijven) de uitdagingen en oplossingen besproken worden, zodat Gemeente Utrecht goed voorbereid is op de invoering van de ZE-zone.

Graag ziet de Gemeente Utrecht u op woensdag 8 maart.