Duurzaam ondernemen met behulp van Energieloket

18 oktober 2021 - U leest dit bericht in 3 minuten

Steeds meer Utrechtse ondernemers en maatschappelijke organisaties zien kansen in duurzaam ondernemen. Dat is een mooie ontwikkeling: het toont duurzame ambitie en ondernemers kunnen flink besparen op de energierekening. Speciaal voor alle ondernemers en maatschappelijke organisaties heeft de gemeente Utrecht het Energieloket voor Zakelijk en Maatschappelijk vastgoed opgericht. Met dit bericht brengen wij onze contacten hiervan graag op de hoogte. Wij hopen dat u de Gemeente Utrecht kunt helpen om het Energieloket onder de aandacht te brengen bij uw achterban.

Onze vraag aan u
Dit najaar start de gemeente Utrecht een campagne om het aanbod van het Energieloket breder onder de aandacht te brengen. Omdat u in nauw contact staat met onze doelgroep, vragen wij of u de boodschap tijdens de campagne ook in uw nieuwsbrief, website of nieuwsbrief wilt communiceren? Ook kunnen we live of online bij een bijeenkomst meer over het Energieloket vertellen. De Gemeente Utrecht hoort dan ook welke vragen er leven en welke hulp nodig is. Is dit mogelijk? U kunt dit aan de Gemeente Utrecht doorgeven per mail naar duurzaamondernemen@utrecht.nl

Tot slot wilt De Gemeente Utrecht u graag wijzen op de Subsidie voor advies op maat. Wilt u onderstaande informatie delen met uw achterban?

Subsidie voor advies op maat
Tot en met 31 december 2021 kunt u via het Energieloket van de gemeente Utrecht subsidie aanvragen voor advies op maat. De subsidie is voor technisch, organisatorisch of procesmatig advies over de verduurzaming van uw vastgoed en/of bedrijfsprocessen. U krijgt de helft van de advieskosten vergoed. Bekijk de voorwaarden of stel gelijk uw vraag per mail: duurzaamondernemen@utrecht.nl

Energieloket gemeente Utrecht
Wilt u aan de slag met energie besparen, schone energie opwekken of u voorbereiden op aardgasvrij, maar weet u niet waar u moet beginnen? Het energieloket van de gemeente Utrecht wijst Utrechtse ondernemers, instellingen, verenigingen en vastgoedeigenaren de weg met een overzicht aan relevante informatie, een helder stappenplan, onafhankelijk maatwerkadvies en (financiële) hulp, zoals subsidies. Het Energieloket van gemeente Utrecht is er voor al uw vragen over het overstappen op schone energie of hulp bij het duurzaam maken van uw bedrijf of instelling.

De Gemeente Utrecht hoort graag van u. Alvast bedankt voor het delen van de informatie.

Met vriendelijke groet,
Gemeente Utrecht

Projectteam Energie, Zakelijk en Maatschappelijk Vastgoed
Marianne Lamberts en Ruben van Brenk