Een mooie en zonnige tocht over de Vecht

17 juli 2023 - U leest dit bericht in 2 minuten

Het is een perfecte zomerdag… wanneer de zon schijnt, er een verkoelend briesje waait, de vogels zingen en de grasmaaier kapot is.

Wat is lekkerder dan op het bovendek van een schip, onder het genot van een heerlijk zonnetje, over de Vecht te varen en met elkaar in gesprek te gaan? Relaxed de vakantie in, dat is namelijk het thema. Je niet druk maken maar elkaar ontmoeten!

Zo stond het in de uitnodiging, maar ’s morgens leek dat niet op te gaan. Onweer en regenbuien hingen boven Utrecht en Maarssen c.q. de Vecht. Maar dan toch, in de middag kwam alles weer goed. 

Om 17 uur vertrok het schip met (slechts) 20 leden richting Nieuwersluis. Via pittoreske plaatsen als Maarssen dorp, buitenplaats Doornburgh, Kasteel Nyenrode en uiteindelijk Nieuwersluis. Daar keerde kapitein Kees het schip om weer koers te zetten richting Maarssen. Op de terugweg kwamen we nog een prominent lid tegen, gebruind en al zwemmend in de Vecht.

Onderweg was er ruimschoots de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Om half zeven konden we gebruik gaan maken van het warme en koude buffet ‘De Vecht’ dat door de bemanning was klaargemaakt. Maar eerst was er het welkomstwoord door onze voorzitter Jan van der Roest. Hij wenste tenslotte iedereen een hele fijne vakantie toe met de boodschap vooral weer gezond terug te keren. 

Alle aanwezigen hebben genoten en een gezellige bijeenkomst gehad. Tot slot wenst het bestuur jullie allemaal een hele fijne vakantie. Maar weet vakantie, dat is de korte periode tussen plannen en herinneren!!