EnergieGesprekken voor ondernemers

14 april 2021 - U leest dit bericht in 2 minuten

Ondernemers die willen werken aan het versnellen van de energietransitie kunnen zich aanmelden voor de workshopreeks ‘EnergieGesprekken’. In kleine groepjes en onder professionele begeleiding enthousiasmeren ondernemers elkaar in 4 gesprekken van 2 uur. De EnergieGesprekken zijn nu kosteloos voor ondernemers op bedrijventerreinen Lage Weide en De Wetering-Haarrijn in Utrecht, De Liesbosch of Laagraven in Nieuwegein, en alle bedrijventerreinen in Stichtse Vecht.

De ‘EnergieGesprekken’ is een gesubsidieerd initiatief dat ontwikkeld is door EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB), MKB-Nederland en KlimaatGesprekken. Het gezamenlijke doel is om in een korte tijd lokale ondernemers via een workshopreeks te helpen bij het verduurzamen. Zo kunnen we samen de energietransitie op bedrijventerreinen versnellen.

Collectieve besparing levert geld op

Tijdens de ‘EnergieGesprekken’ ontwikkelen alle deelnemers onder professionele begeleiding een eigen energie-actieplan. Men krijgt inzicht in financieel interessante energiemaatregelen. Men verhoogt het individuele kennisniveau over de verschillende energie-eisen en investeert in een sterk collectief en lokaal ondernemersnetwerk. Daarnaast leveren deze ondernemers ook nog een mooie en duurzame bijdrage aan de omgeving.

Ervaringen delen

Vragen die we met elkaar willen bespreken zijn bijvoorbeeld: Welke kansen liggen er voor uw bedrijf? Wat kan efficiënter? Kan het uit? Waar loopt u tegenaan? Door ervaringen te delen kunnen we elkaar helpen om de energietransitie bij bedrijven aan te pakken.

Interesse?

Bent u ondernemer en heeft u interesse? Meld u aan via www.wattjekuntbesparen.nl/energiegesprekken. De workshopreeks start op 29 april a.s. Deze eerste workshopreeks is nu kosteloos voor ondernemers. Latere workshopreeksen zullen wel betaald zijn.

Afhankelijk van de coronamaatregelen vinden de gesprekken online plaats of bij een van de deelnemers in het bedrijf.

Brochure

Op deze website kunt u ook gratis een korte flyer en een uitgebreide brochure over de EnergieGesprekken aanvragen.

Meer informatie