Feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum

8 oktober 2021 - U leest dit bericht in 2 minuten

Duurzame constructie met zorgfuncties rondom groene binnentuin

Vrijdag 1 oktober 2021 vond de feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum Utrecht plaats. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn en mbo), gaf met een ferme druk op de rode knop het symbolisch startsein van de bouw op de kavel aan de Hertogswetering 2 te Utrecht. Het nieuw te bouwen medisch centrum is gelegen op het ‘zorgcluster’ van het Business Park De Wetering-Haarrijn en vormt zo een mooie aanvulling op de andere zorgaanbieders, zoals het Antonius Ziekenhuis.

Feestelijke start
Bij de feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum op de Hertogswetering, waren de zakelijke buren, afgevaardigden van de Gemeente Utrecht, het Business Park de Wetering-Haarrijn, Ondernemersfonds Utrecht, het bouwteam van Willy Naessens en het managementteam van Boerhaave Medisch Centrum aanwezig. Wethouder Klaas Verschuure benadrukte het belang van de vestiging van Boerhaave Medisch Centrum op Business Park De Wetering-Haarrijn: “We zijn blij dat het Boerhaave Medisch Centrum voor Utrecht heeft gekozen en dat er een mooie plek is gevonden. Bovendien is het geweldig dat het centrum ook mbo-studenten de ruimte geeft om werkervaring op te doen. Naast de vele medische instellingen in onze stad, vormt het centrum een goede aanvulling op dat palet.’’ aldus de wethouder.

Historisch moment
Ilse van Waardenburg, kliniekmanager van Boerhaave Medisch Centrum, vertelt met trots: “Dit is voor ons een historisch moment. Onze wens was om onze tweede locatie (de huidige locatie zit in Amsterdam) centraal in het land te positioneren, daar waar veel geschikt personeel te bereiken is en wij tegelijk gemakkelijk tussen de vestigingen (binnen 25 minuten) heen en weer kunnen reizen. Zo zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij deze uitermate geschikte locatie in Utrecht, die voor patiënten en personeel zeer goed bereikbaar is met het OV, de fiets en de auto.”

Start Bouw Boerhaave Medisch Centrum Hertogswetering 2.
Ilse van Waardenburg, kliniekmanager Boerhaave Medisch Centrum, Wethouder Klaas Verschuure verrichten de openingshandeling van de start van de bouw Boerhaave.