Samen werken aan verduurzaming op De Wetering Haarrijn

4 maart 2014 - U leest dit bericht in 2 minuten

akte Energiebesparing- & Verduurzamingsprogramma De Wetering Haarrijn ondertekend
Edward van Tuinen, voorzitter van STIP De Wetering, tekende samen met wethouder Mirjam de Rijk op 4 maart 2014 een samenwerkingsakte voor verduurzaming. In de akte staan de afspraken voor het Energiebesparing- & Verduurzamingsprogramma De Wetering Haarrijn op een rij. Als ondernemer van De Wetering – Haarrijn kunt u zich vanaf nu opgeven voor dit verduurzamingsprogramma.Stimulering in plaats van milieuhandhaving: dat is de gedachte achter dit verduurzamingsprogramma. Het programma leidt tot een analyse van uw energiebesparingsmogelijkheden. U geeft zich op voor een energiescan. De mogelijkheden voor besparing bij uw bedrijf worden hiermee in kaart gebracht. Een energiedeskundige van Grontmij komt bij u langs en beoordeelt of het mogelijk is een energiemonitoringsysteem bij uw bedrijf te plaatsen. U kunt dankzij dit systeem uw energieverbruik aanpassen. Dit kan leiden tot een jaarlijkse besparing van het verbruik die kan oplopen tot 30%.

Geen milieuhandhaving
Doet u mee aan dit programma, dan krijgt u te maken met stimulering in plaats van handhaving. De Wet Milieubeheer schrijft voor dat bedrijven verplicht zijn energiemaatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar uit te voeren. Met deze druk en noodzaak in het achterhoofd besloot STIP een collectief energiemaatregelenprogramma te ontwikkelen. In onze visie sluit dit veel beter aan bij het ondernemerschap.

De kosten
Uw eenmalige investering in deze energiescan is €950,-. Deze lage prijs is mogelijk omdat STIP en de gemeente Utrecht de overige kosten van € 2350,- op zich nemen.

Conferentie Duurzame Bedrijvigheid
STIP tekende de samenwerkingsakte tijdens de Conferentie Duurzame Bedrijvigheid Utrecht, georganiseerd door het duurzaamheidsplatform Utrechtse Energie van de gemeente. De conferentie was bestemd voor Utrechtse ondernemers die werken aan energiebesparing en investeren in duurzame energie-opwekking.

Geef u vandaag nog op voor het Energieprogramma. Samen gaan we voor een duurzaam De Wetering – Haarrijn! Wilt u zich opgeven voor de energiescan? Stuur dan een mail aan: Lennart.vanderburg@grontmij.nl. U ontvangt dan een mail met meer informatie. Download hier het Energieprogramma. De foto’s bij dit artikel zijn van SaarShot.