Uitnodiging: Slim ondernemen naar aardgasvrij

28 augustus 2023 - U leest dit bericht in 2 minuten

Kostenbesparing, concurrentievoordeel of slim omgaan met netcongestie. Je ziet de voordelen van het verduurzamen van jouw bedrijf, maar wat is jouw volgende stap? En hoe zit het met aangescherpte wetgeving en subsidies? Kom naar de bijeenkomst ‘Slim ondernemen naar aardgasvrij’ en ontdek hoe je kunt profiteren van de vele voordelen die verduurzaming met zich meebrengt.

Deze gratis bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en wordt twee keer aangeboden. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  1. 7 september tussen 15.00 en 17.30 uur bij Warmtebouw op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn
  2. 21 september tussen 15.00 en 17.30 uur bij Hofclub Utrecht op bedrijventerrein Lage Weide

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Waarom nu verduurzamen?
De komende jaren verandert er veel op gebied van energiekosten en wettelijke verplichtingen. Denk aan een stijgende energiebelasting op aardgas en de invoering van kosten voor CO2-uitstoot. Maar ook een label-A verplichting voor gebouwen in 2030 én het verschuiven van de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen van 5 jaar naar 7 jaar in 2025.

Wat gaan we doen?
Tijdens de bijeenkomst krijg je een duidelijk beeld van de noodzaak van verduurzaming, maar ook van welke kansen er liggen voor jouw bedrijf. Praat met ervaren adviseurs van BlueTerra over jouw situatie en krijg handelingsperspectief. Daarnaast krijg je concrete tips voor vervolgstappen.

Enquête aardgasvrije bedrijventerreinen
De gemeente Utrecht wil toewerken naar aardgasvrije bedrijventerreinen en wil bedrijven actief ondersteunen om dit doel ook te bereiken. Met deze achtergrond is er een enquête opgesteld om te kijken waar bedrijven staan en wat ze nodig hebben om te verduurzamen. We horen graag uw mening. De enquête kan hier worden ingevuld.

Download hier de flyer