Duurzaam ondernemen: Zonne-energie voor bedrijven

29 augustus 2022 - U leest dit bericht in 2 minuten

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen of om over te gaan op elektrisch rijden? Dan is de informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op donderdagmiddag 8 september 2022 voor u interessant. In deze brief vertellen we hier meer over.

Eigen energieleverancier

Al 13% van de Utrechtse bedrijven heeft zonnepanelen op het dak. Dat is niet gek: het laat duurzame ambitie zien en bespaart flink op de energierekening. Ook stappen steeds meer bedrijven over op elektrisch vervoer. Slim, omdat de verkoop en het gebruik van fossiele brandstofauto’s wordt ingeperkt en het is goed voor de luchtkwaliteit en het klimaat.

Kansen genoeg

U kunt bijvoorbeeld via elektrische laadpalen zonne-energie gebruiken voor uw goederen of personenvervoer. Want opgewekte zonne-energie kan niet altijd meer terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Voor een Zero-Emission wagenpark, laadpalen en zonne-energie is veel kennis nodig. De gemeente helpt u hierbij op weg. In de flyer bij deze brief staan meer kansen voor zonne-energie.

Over de kansen en uitdagingen vertellen we graag meer op de informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op 8 september van 14:00 tot 17:00 uur in de Werkspoorfabriek in Utrecht. Na afloop is er tijd om bij te praten met collega-ondernemers. U kunt u aanmelden voor de bijeenkomst via www.utrecht.nl/zonopbedrijfsdak. In augustus krijgt u het programma per mail.

Nu al meer weten?

Wilt u zien welke ondernemers en partijen al actief zijn en verder lezen over zonne-energie en laadpalen, kijk op www.utrecht.nl/duurzaam-ondernemen.

Bekijk hier het informatiedocument van zon op bedrijfsdak van de Gemeente Utrecht.